انواع فرش ماشینی و معرفی خصوصیات و مزایای آنها

بابک اکبری
آخرین بروز رسانی: 11 آبان 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
انواع فرش ماشینی و معرفی خصوصیات و مزایای آنها

در فرهنگ ما ایرانیان فرش کالایی بسیار لازم و ضروری است؛ کالای گرانقدری که در گذشته به دست نیاکان ما گره به گره بافته می‌شد. در زمان حال هم می‌توان هنر زیبای ایرانی را در انواع قالی مشاهده کرد. فرش ایرانی همچون دیگر محصولات پس از گذشت زمان شامل تغییراتی شد. تغییراتی از جنس ماشینی شدن، در این گذران وقت انواع فرش ماشینی به بازار عرضه شد. پس از استقبال مردم از این محصول انواع فرش ماشینی جدید تولید و تهیه شدند. اگر شما هم دوست دارید با انواع ماشینی این کالا ایرانی بیشتر آشنا شوید؟ این مقاله برای شماست. مقاله‌ای از جنس تار و پود فرش که حس و حال انواع فرش ماشینی ایرانی را به شما القا می‌کند. حتی اگر قصد تهیه فرش ماشینی را داشته باشید در ادامه می‌توانید با استفاده از مطالب این بلاگ انتخاب بهتری انجام دهید.

مزایای انواع فرش ماشینی

مزایای انواع فرش ماشینی

هر محصولی معایب و مزایا مختص خود را دارد. در این بخش می‌خوایم مزایای انواع فرش جدید را برایتان توضیح دهیم. مهم‌ترین مزیتی که باعث جایگزینی فرش ماشینی با دستباف شد قیمت مقرون به صرفه این کالا است. پس از آن می‌توان به تنوع طرح و نقش این مدل فرش مانند محصولات هیوا فرش اشاره کرد.

هر جنس از فرش ماشینی مزیت‌هایی دارد. برای مثال فرش پشمی الیاف نرمی دارد، در برابر گرما و سرمای کف عایق است و عمری طولانی دارد. همینطور فرش اکرولیک نرمی، دوام و ظاهر زیبا دارد، ضد حساسیت و مقاوم در مقابل رطوبت است. فرش پلی‌استر درخشان و مقاوم است، حساسیت ایجاد نمی‌کند، قیمت مقرون به صرفه‌ای دارد. فرش‌های پلی‌پروپیلن رطوبت جذب نمی‌کنند، در برابر نور تغییر رنگ نمی‌دهند، قیمت ارزانی دارند و سریعا خشک می‌شوند. در نهایت فرش‌های نایلونی، مقاومت و دوام بالایی در برابر فشار دارند؛ همچنین بسیار ارزان هستند.

ویژگی ها و خصوصیات انواع فرش ماشینی

ویژگی ها و خصوصیات انواع فرش ماشینی

هر مدل از انواع فرش جدید ماشینی خصوصیات منحصر به فرد خود را دارد. برای انتخاب نوع فرش ابتدا باید ویژگی‌های آن را بخوانید و سپس براساس نیاز خود فرش مورد نظر را گزینش کنید. فرش پشمی با کنف و جوت تولید می‌شود و به دلیل مقاومت بالای آن و همچنین لک پذیر نبودن برای محل‌های پر رفت و آمد مناسب است. برای مثال شما از این نوع فرش می‌توانید در اتاق پذیرایی استفاده کنید.

فرش اکرولیک که یک نوع فرش ماشینی است؛ با الیاف مصنوعی بافته می‌شود که شباهت بسیار زیادی به الیاف طبیعی دارد. این فرش مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل محیطی و شیمیایی دارد. درباره فرش پلی استر نیز باید گفت که به دلیل گرانی ابریشم طبیعی، انسان‌ها دست به ساخت ابریشم مصنوعی یعنی پلی استر زدند. این فرش به علت اینکه رنگ‌های منحصر به فرد و زیبایی دارد باید در مکانی پهن شود که بیشتر به چشم بیاید. مهم ترین دلیل تولید انواع فرش جدید ماشینی پلی‌ پروپیلن قیمت ارزان آن است اما مقاومت بسیار خوبی هم دارد. این فرش مناسب محل‌هایی است که رطوبت دارند.

انواع فرش ماشینی بر چه اساسی دسته بندی میشود؟

انواع فرش ماشینی بر چه اساسی دسته بندی میشود؟

وقتی نام فرش ماشینی به میان می‌آید قطعا مدل‌های مختلف و متنوعی از ذهن مخاطب عبور می‌کند. در این بخش قصد داریم انواع فرش جدید ماشینی را از لحاظ جنس، تراکم، طرح، نقشه، قیمت و ابعاد باهم مقایسه کنیم. انواع فرش ماشینی شیک که در بازار مشاهده می‌شود از این فیلترها عبور کرده‌اند.

1. جنس نخ فرش ماشینی

  • فرش ماشینی پشمی
  • فرش با نخ اکرولیک (آکرولیک)
  • فرش از جنس نخ پلی استر
  • فرش ماشینی پلی‌پروپیلن
  • فرش ماشینی نایلونی

2. تراکم فرش ماشینی ایرانی

  • ۵۰۰ شانه
  • ۷۰۰ شانه
  • ۱۰۰۰ شانه
  • ۱۲۰۰ شانه
  • ۱۵۰۰ شانه

معایب انواع فرش ماشینی

معایب انواع فرش ماشینی

همانطور که پیش‌تر گفتیم هر محصولی معایبی هم دارد در این قسمت به معرفی معایب فرش ماشینی خواهیم پرداخت. برای توضیح این موضوع باید ابتدا دسته‌بندی فرش‌ها را مشخص کنیم و سپس عیب‌های هر کدام را بیان کنیم.

  • فرش‌های پشمی: نسبت به بقیه فرش‌های ماشینی قیمت بیشتری دارد. ممکن است ایجاد حساسیت کند و برای محیط‌های مرطوب مناسب نیست.
  • فرش‌های اکرولیک: نخ‌های آکرولیک الیاف مصنوعی هستند و برگشت آنها به طبیعت بسیار سخت است. عایق پذیری کمی دارند.
  • فرش‌های پلی‌ استر: این نوع فرش عمر کمتری نسبت به دو نوع قبلی دارد. با گذر زمان و استفاده از شوینده تغییراتی مانند کمرنگ شدن در آن رخ می‌دهد.
  • فرش‌های پلی‌ پروپیلن: از نمونه‌های قبلی عمر کمتری دارد. آلودگی را به خود جذب می‌کند. انعطاف پذیری کمی دارد.
  • فرش‌های نایلونی: این مدل فرش گرد و غبار را به اطراف پخش می‌کند و پس از مدتی رنگ پریدگی پیدا خواهد کرد.

انواع فرش ماشینی بهتر است یا دستباف؟

این سوال همیشه مخاطب را به فکر وا می‌دارد. بهتر است فرش دستباف تهیه کنیم یا فرش ماشینی؟ هر کدام از این فرش‌ها ویژگی مخصوص خود را دارند. برای مثال فرش ماشینی قیمت کمتری دارد و برای هر قسمت خانه مناسب است. فرش دستباف به دلیل قیمت بالای آن نیاز به مراقبت بیشتری دارد. در گذشته فرش‌های دستباف بسیار زیباتر از فرش ماشینی بود اما با گذر زمان و تولید انواع فرش ماشینی شیک دیگر نمی‌توان به این ویژگی اکتفا کرد. فرش ماشینی عمر کمتری می‌کند اما فرش دستباف هر روز به زیبایی و جذابیت دیروز است.

انواع فرش ماشینی بر چه اساس دسته بندی میشود؟

انواع فرش ماشینی بر چه اساس دسته بندی میشود؟

فرش ماشینی طبق چند ویژگی دسته‌ بندی می‌شوند که این دسته‌ بندی مقایسه آن‌ها را آسان می‌کند. در ادامه این تقسیم بندی را به صورت مختصر شرح داده‌ایم.

  • تراکم: مشهود ترین ویژگی برای انتخاب انواع فرش ماشینی جدید تراکم آن است. هرچقدر تراکم یه فرش بیشتر باشد، قیمت بیشتری را دارا است. این موضوع دو دلیل مهم دارد؛ فرش با تراکم بیشتر کیفیت بهتر و ماندگاری بیشتری دارد؛ اما فرش‌های تراکم بالا نسبت به تراکم پایین ها از زیبایی بیشتری برخوردار هستند.
  • طرح و نقش: فرش‌های ماشینی نقش‌های متنوعی دارند اما از نظر طرح فقط به دو دسته برجسته و ساده تقسیم می‌شوند. نقش‌ انواع فرش ماشینی ایرانی شامل لچک، ترنج، شاه عباسی، گلدانی و… است. البته در گوشه به گوشه ایران عزیز هر شهر نقش و نگار مخصوص خود را برای تولید فرش دارد.
  • ابعاد فرش‌ها: ابعاد فرش‌های ماشینی در بازار بسیار متنوع است حتی مشتری می‌تواند ابعاد مورد نظر خود را سفارش بدهد. اگر در بازار فرش جستجوی کوتاهی انجام دهیم متوجه می‌شویم که یک سری اعداد مشخصی وجود دارد. این‌ها ابعاد استاندارد فرش‌های موجود هستند. دسته‌بندی ابعاد انواع فرش‌ ماشینی شیک به صورت سه در چهار، دو و نیم در سه و نیم، سه در دو، یک و نیم در دو و بیست و پنج، یک در چهار، یک در سه، یک در دو و یک در یک و نیم است.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.